Onze 3Dog vouwwagen

Opvouwen

Bekijk ook ons opvouw instructie filmpje op youtube.

Camping history

2023 Jammer genoeg hebben we em verkocht (2023-02-01) ivm de reuma van Simone zijn we noodgedwongen op een caravan over, anders hadden we nog jaren in Scandinavie door ge3dogt denken we.

Anti chronologische 2016 en eerder.
Zie ook onze vakanties op paul en simone voor recentere fotos, bestemmingen.
En ons blog voor oudere.

3Dog Roedel kamperen 22-25 oktober 2016

3DogRoedel kamperen in landgoed De Wielewaal op flevoland aan het randmeer bij Zeewolde. Zie alle foto's op mijn foto pagina.

3Dog Roedel kamperen 2015 23 Oktober t/m 26 Oktober

Met het facebook 3Dog Roedel een weekend kamperen in Ommen, bij De Wolfskuil: GroepsNatuurkampeerterrein.
Dit was alweer erg geslaagd!
Zie alle foto's op mijn foto pagina.

De volgende tips hebben we: spietjes onde de keuken kisten om ze recht te zetten. Je krikt de vouwwagen met een pot krik onder de as om een wiel te verwisselen; zo als ervaren op de terugweg, door toedoen van een plotseling overstekende kast op de snelweg (A50).

Zomer vakantie 2015 naar Zweden en terug

TODO

Zie onze kayak op mijn bootjes pagina. En lang leven de electrische kachel in de zomer!

3Dog Roedel kamperen 2014 24 Oktober t/m 27 Oktober

Met het facebook 3Dog Roedel een weekend kamperen in Ommen, bij De Wolfskuil: GroepsNatuurkampeerterrein.
Dit was erg geslaagd!
Zie alle foto's op mijn foto pagina.

De volgende tip hebben we verkregen, als keuken kastjes Dumpstore EHBO kisten. Wij hebben er 2 gekocht. Ze zijn wat zwaar, maar hopelijk ideaal omdat alles dan compleet opbergt en we 2 plastic bakken thuis kunnen laten. Ik denk ook nog na over een "vaste" accu in de aanhanger om de waterpomp en een set led lichten op aan te sluiten.

Op vakantie in Zweden 2013 29 Juli t/m 11 Augustus

Naar Zweden met Bajka & Robbie. Een kleinere tour (2weken) ivm de de eerdere vakantie naar New Jersey. Met nieuwe batterij houder voor de water kraan. De remlichten lijken het niet meer te doen. Iets voor de checkup voor volgend jaar na alles uitgebreid testen lijkt het toch gewoon te werken, waarschijnlijk toch ergens wat vuil in een contact. Goed weer en blij met de voortent ivm onze blaffende honden als we teveel anderen honden langs lopen. Op een leuke 1 pleks plaats bij een permacultuur boerderij Njordstorp (wat bleek bij Nederlanders) gestaan in Nys�ter vlak bij S�ffle. Op de terug weg aan de zuidkust in de zon aan het strand!

Zie de fotos van onze 2013 vakantie op de paulensimone blog pagina.

Op vakantie in Zweden 2012 16 Juli t/m 1 Augustus

Naar Zweden met Bajka & Robbie, dankzij de nieuwe regels (1 jan 2012) mocht robbie ook mee. Vanwege het wisselvallige weer (regen, kou) hebben we veel plezier van de voortent gehad. Alleen hadden de batterijen van de waterpomp gelekt en dus sluiting gemaakt (moet dus los als niet gebruikt). Dus die moet ik in het komende voorjaar even checken en maken (losse batterijen bak is bij De Wit te koop).

Zie de fotos van onze 2012 vakantie op de paulensimone blog pagina.

Op vakantie in Engeland 2011 15 Juli t/m 5 Augustus

Naar Engeland met Balou & Bajka, lang leven de voortent tijdens de vele regen heb je dan genoeg ruimte. Verder alleen maar kisten in de binnen tent, en Bajka in de bench en Balou op de grond. Alle stoelen etc. lekker in de voortent laten staan.

Zie de fotos van onze 2011 vakantie op de paulensimone blog pagina.

2011 camperen met de honden en Chantal en de kinderen in weert


Van te voren hebben we geoefent met slapen in de tent met Bajka in de Bench 23 t/m 27 April 2011

Voortent binnen en uitgeprobeerd 2011-03-06

voortent luifel staat voorkant en zijwand er in
past net in de tuin Keuken open

Voortent besteld 2011-01-08

Toch een voortent besteld ( zandkleurige dak en zijkanten), bij de Wit in Schijndel. Zodat alles (stoelen en tafel) kan blijven staan, als de honden moeten slapen. Zowel in de zon (met alle luifels uit, ls in de regen is hij handig.
Zo wordt ie:
voorbeeld voortent zand zand kleur voorbeeld voortent open

Een flashfilmpje van het opzetten van een Traildog met voortent:

Familie weekend in Renesse (2010)

In Renesse

Onze zomer vakantie in Zweden (2010)


Tent foto's van de vakantie
We hebben een disselbak gemonteerd, van een bak die we over hadden. Erg handig voor de laatste spullen voor vertrek die dan niet meer in de bak of op de tent passen tijdens het inpakken of onderweg handig zijn. Zoals de electriciteits kabels, stokken en haringen, stoelen voor onderweg. We hebben de trap niet meegenomen, omdat een standaard IKEA keuken trapje ook goed werkt. Wel jammer dat er geen grotere gasfles in de keuken past, maar daarom hebben we een extra fles met cadac travel chef als extra pit (voor de grote stukken zweeds vlees) meegenomen.

De naden moesten nog even zetten voordat ie waterdicht is was ons verteld, ze zouden gaan zweten als het ware. Omdat het doek niet veel water absorbeert moet de dichting van de naden komen en zouden ze iets door kunnen slaan. Maar toen het zover was gingen door de aanhoudende regen alle naden lekken en werd het bed nat. En tarp, en stratigische opstelling van de spullen heeft toen de verdere elende voorkomen. Nu zijn alle naden geseald, maar als we adt van te voren hadden geweten hadden we dat al preventief gedaan.

Uiteindelijk is een Newfoundlander en een bench binnen tich nog veel, dus hebben we toch een voortent bestel voor als we langer staan.

Onze 3Dog trailertent is er!

13-16 Mei een uit probeer vakantie met Hemelvaart naar de graafschap in de achterhoek. Erg koud buiten, maar het bed slaapt fantastisch en de het dekbed was lekker warm. En een verwarming zorgde voor een beetje comfor buiten bed. We hebben nog binnen gekookt omdat de keukenerker nog moet komen, maar het was al een succes. De honden bleven lekker binnen, omdat het grondzeil vast zit, en er is binnen ruimte genoeg voor ons vier.

Uitproberen in de tuin,4mei een keer in en uitgevouwen, we moeten em de volgende keer recht zetten. Opnieuw opgezet op 8 Mei om de inrichting te proberen en de campeer spullen te verzamelen en in te laden. Zodat we Hemelvaart donderdag op vakantie kunnen om em uit te proberen. Kaija heeft haar bench al gebruikt, en balou heeft binnen gelegen dus dat gaat wel goed komen.

Op 2 mei 2010 door de regen naar trailertents.nl in Vriezenveen gereden om de trailer op te halen. Na een duidelijke uitleg over hoe alles werkt, en het zelf een keer gedaan te hebben zijn we weer huiswaarts gereden. Dat viel allemaal reuze mee (zei Simone die rijdt). Alleen is het even wennen aan de aanhanger snelheid (90kmph), want je rijd snel te hard omdat je de aanhanger niet echt merkt. Thuis ging hij makkelijk onder de carport, aleen moeten we de vloer nog eens wat rechter maken:)

Hoe het zo kwam:

Eind Augustus 2009 gingen we ons op de Caravan Salon in Dusseldorf orienteren op onder andere holtkampers en (Zweedse) caravans. Maar de grote ontdekking bleek de 3dog camping vouwwagen. Back to basics, geen onnodige dingen en ideaal voor onze eisen. En ook de mensen op de beurs waren vriendelijk en enthousiast. Omdat ik vond dat we eerst de camper nog moesten verkopen en er in oktober weer een beurs in Utrecht was, hadden we even de tijd om na te denken en dingen te regelen. De camper is verkocht aan een opkoper, en op zijn plek onder de kersenboom hebben we een carpoort gebouwt, zodat we ons fietsenhok kunnen slopen voor een grote moestuin. We hebben 19-10-2009 op de kampeer en caravan jaarbeursgebouw in Utrecht een traildog besteld! Deze groter variant maakt het mogelijk om binnen te zitten met de honden als het vies weer is. We hebben wel een keuken-erker mee besteld, die is nog snel op te zetten (vergeleken met de voortent) en eventueel regendicht af te sluiten met een tarp als het vies weer is.

Waarom?
Onze afzet unit camper is te klein (en hoog) voor Balou, en versleten. En omdat de tent nu ook versleten is na veel wind in Oostenrijk en een beetje in Zweden, en het opzetten afbreken ons te veel tijd kost omdat we vaak door reizen, moeten we op zoek naar een betaalbaar compromis tussen tunneltent en campertje. Ook het in- en uitpakken en tillen van de spullen in de auto met topkoffer was iedere keer een zware klus en complexe puzzel. De spullen op een vaste plaats zoals in de camper/caravan/aanhanger kan, is dus veel efficienter. Het is dus een vouwwagen geworden die snel opzet en opruimt, met vast keukentje en de spullen in de aanhanger onder het bed ipv boven op de auto.

Afzetunit camper?
Beviel goed tijdens het trekken, maar is binnen te klein voor Balou. En als ie dan buiten slaapt heb je geen direct contact en moet je een voortent opzetten en afbreken wat weer tijd gaat kosten tijdens het trekken.

Camper?
Ideaal voor trekkers, maar erg duur. Zeker als we een willen die groot genoeg is om Balou binnen te laten slapen. Tenzij de honden in de garage kunnen. Maar de meeste garages hebben geen directe verbinding met de camper binnen. Dus als de honden in de garage zitten heb je geen direct contact vanuit binnen.

Caravans?
In vergelijking met een vouwwagen zijn caravans een stuk groter en lastiger rijden. Ze zijn ook duurder, zeker de Zweedse merken. Dus een vouwwagen is een goed compromis / alternatief. Al zou ik natuurlijk graag een Kabe royal class caravan in Zweden hebben.

Voortent?
Om het snelle trekken mogelijk te houden hebben we dan initieel geen voortent genomen maar een keukenerker. UPDATE: de erker beviel goed, maar bij vies weer is het wat klein binnen met 2 grote honden en tafel en stoelen. Dus het jaar erop een voortent besteld. Nu kunnen we kiezen, zonder voortent snel weg tijdens het trekken, en de voortent opzetten en afbreken als je langer ergens staat. De voortent bevalt erg goed, redelijk snel in je eentje op te zetten als het moet). Lekker als het regent -veel droge ruimte-, en lekker als het warm is -geeft schaduw, terwijl je wel door kunt tochten-. De raam luifels zijn erg handig, s'avonds dicht, overdag als luifel. Als het heet is de plastics omhoog en toch mug vrij.

vouwwagens?
We hadden in Oostenrijk al Holtkampers gezien. Mijn bezwaar was dat het niet echt opschiet met 80 kmh, maar sindsdien is de snelheid in Nederland naar 90kmh. En in Duitsland mag je 100 met de meeste vouwwagens. Met onze (voormalige) camper haalden we ook 90/100 en dat was goed te doen. Tijdens de Caravan Salon 2009 hebben we de 3Dog camping vouwwagen ontdekt!

Honden mee op vakantie?
Onze honden gaan altijd mee op vakantie. Tot nu toe zijn ze al 2 keer meegeweest in de tunneltent. Daar heb je redelijk direct contact met de honden vanaf je bed. Kaija slaapt in een bench en Balou aan de lijn in de voortent. Onze honden zitten achterin de auto tijdens het rijden (ruimte & airco). Het zou fijn zijn als de honden "thuis" kunnen blijven (in de tent/camper/caravan) als je samen iets gaat doen, met de tent hebben we ze nooit alleen kunnen laten.

En de KCK heeft, in decembernummer 2009, 3 offroad trialertenten getest. Ook de kleine versie van 3Dog (scoutdog) met de offroad trailer zat daar bij, zie filmpje op vimeo. Wij hebben uiteindelijk de grotere trialdog zonder off-road gekozen, maar het filmpje geeft de tent opzetten goed weer.

Ondertussen is 2010-01-19 (bestel op 2 Dec 09) de nieuwe honden vriendelijke trek-auto binnen (Dacia Logan MCV 1.6 16v Gris Comete), hij bevalt goed, al moeten we wel nog een beetje wennen (en de tank is maar 40l). De keuze voor de 16V was ook een goede omdat ie lekker doortrekt als het moet. De aanhanger voel je amper.

Op 2 Dec 09 besteld en dan zag ik er een zaterdag 5 dec meteen een in de bestelde kleur naast mij staan bij de AH.
oude 205 en toekomst Logan

Mooie plaatjes van de 3dog site:


Zo willen we hem, een traildog met keukenerker.


Zo willen we in Zweden staan (zonder voortent maar met keukenerker, en een andere kayak: advanced elements air-flex).


Blijven dromen
Terug naar www.p-l-j.org van Paul
Kijk ook eens op www.paulensimone.org van Paul & Simone